Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

7 tipp az ideális futónadrág kiválasztásához

   Egy futó hatékonysága nemcsak szorgalommal és kitartással növelhető: a megfelelő felszerelés, futócipő és -ruházat kiválasztása is befolyásolhatja a sportoló teljesítményét. Annak, aki rendszeresen fut, idővel érdemes beruháznia egy futónadrágba és -trikóba. Bár sokaknak komoly befektetést jelent egy-egy hasonló darab, a kiadás megtérül, hiszen sokkal kellemesebb így a futás, többet bírunk, és izmaink is hamarabb regenerálódnak. Azonban vannak bizonyos szempontok, amelyeket át kell gondolnunk vásárlás előtt.

 

1.  Hajszálcsövesség

Az izzadság irritálhatja a bőrt, ezért érdemes olyan futónadrágot választani, amelynél a szálak közötti hajszálcsövek elvezetik a nedvességet. Így a legnagyobb melegben is élmény maradhat a futás.

2.  Kompresszió

A kompressziós ruházat korlátozza az izommozgást és serkenti a vérkeringést, így segít elkerülni a sérüléseket, és felgyorsítja az izmok regenerálódását edzés után.

3.  Vastagság

Megfelelő futónadrág birtokában télen is biztonsággal edzhetünk, ugyanis az anyag kialakításának köszönhetően meleg levegőréteg veszi körül a bőrfelületet, így nem fázunk meg a legnagyobb hidegben sem.

4.  Kényelem

Ha túl laza a futónadrág, nem használhatjuk ki az előnyeit: így akár egy egyszerű melegítőnadrágban futhatnánk. A túl szoros sportruházat viszont elszoríthatja a vérkeringést, és kényelmetlen is.

5.  Hossz

A bokáig érő futónadrág ideális viselet télen, a ¾-es az átmeneti időszakban, a térdig érő pedig nyáron. Ha egyelőre egy nadrágot szeretnénk vásárolni, válasszunk ¾-est, később pedig beszerezhetünk a többiből is egyet.

6.  Zsebek

Az általában a csípő- vagy a hátrészen kialakított apró zsebekbe tehetjük a legfontosabb tárgyakat, például a kulcsot vagy a pénzt a futás idejére, így a kezünk szabadon mozoghat. Ha nincs a közelben futásra alkalmas terület, így valamit (például bérletet) mindenképp vinnünk kell magunkkal, jobb választás lehet egy zsebes nadrág.

7.  Fényvisszaverő csíkok

Ha éjjel is szívesen futunk, a biztonságos sportolás érdekében olyan nadrágot válasszunk, amelyet élénk színű, fényvisszaverő csíkok díszítenek. Ezeket általában a boka, illetve a térd környékén találjuk a ruhán.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog