Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

9 ok, amiért érdemes fitnesslabdán ülni szék helyett

9 ok, amiért érdemes fitnesslabdán ülni szék helyett

A fitnesslabda nemcsak hasznos tornaszer, hanem szék helyett is megállja a helyét. Ha sokat ülünk egy helyben munkahelyünkön vagy otthoni irodánkban, hagyományos székünket érdemes lecserélnünk egy fitnesslabdára, többek közt az alábbi jótékony hatásai miatt.

1. A labda arra „kényszerít”, hogy ideális tartásban üljünk. Mivel a fitnesslabda nem stabil, egyensúlyoznunk kell rajta. A tökéletes egyensúlyt szerencsére épp megfelelő háttartással érhetjük el. Ezzel nem rögzül a rossz tartás, és a hát-, váll-, nyak- és derékfájdalmunkat is enyhíthetjük.

2. Órákon át ugyanabban a pozícióban ülni egészségtelen. A labda előnye, hogy gyakori pozícióváltoztatásra ösztönöz, hiszen folyamatosan egyensúlyoznunk kell rajta, például, ha kihúzzuk az egyik fiókot, vagy felemeljük a telefont. Így lábaink nem nehezednek el, és a nyakunk sem merevedik meg a hosszú üléstől.

3. Ha nem széken, hanem labdán ülünk, akár a munkahelyünkön is tornázhatunk anélkül, hogy elhagynánk az irodát, sőt, akár hogy felállnánk. Ha van néhány szabad percünk, például mert egy hívásra várunk, guruljunk előre-hátra, vagy rugózzunk formabontó ülőhelyünkön.

4. Mivel a labdán folyamatosan egyensúlyoznunk kell, egyensúlyérzékünk fejlődik, és ennek előnyeit aztán az irodán kívül is érezhetjük.

5. Mivel az egyensúlyozásnál főként a hasizmok dolgoznak, könnyebben megszabadulhatunk az úszóguminktól. Bár természetesen ehhez megfelelő étkezés és rendszeres testedzés is kell, a labdán ülés hatékony kiegészítő.

6. Mivel a labdán folyamatosan változtatjuk a pozíciónkat, élénkíthetjük a vérkeringést, így nem nehezednek el vagy válnak hideggé a végtagjaink, ráadásul energikusabbnak fogjuk érezni magunkat, és könnyebben koncentrálunk.

7. Akár 350 kalóriát is elégethetünk naponta csak azzal, hogy labdán ülünk szék helyett. Ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, ez 20 nap alatt 1 kg súlyvesztést jelenthet.

8. Egy fitnesslabda jóval kevesebbe kerül, mint egy ergonomikus irodaszék, így még spórolhatunk is.

9. Egy labdán ülő irodai munkatársra nehezen aggathatnánk rá az „unalmas” vagy az „aktakukac” jelzőt; sőt, épp hogy fiatalos, vidám, optimista és vicces személyiség benyomását kelti, és azonnal szimpatikussá válik.

Ha nincs még fitnesslabdád, kínálatunkból beszerezheted: a Rucanor gym labdák többféle színben és méretben elérhetők.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog