Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Hogyan építsük be a sportot rohanás közben?

A rohanó világban nagyon nehéz összeegyeztetni az aktív életvitelt a hétköznapi dolgokkal. Sokan kifogásokkal élnek, hogy miért nem sportolnak. Leggyakoribb ok, hogy nincs idejük. De kinek ne lenne 5 perce edzésre két tevékenység között? 
Mai cikkünkben bemutatunk gyors edzésformákat, és szetteket, amik hétköznapokon is megállják a helyüket.


Ha szeretnél némi edzést belecsempészni a hétköznapokba, akkor az első és legfontosabb, hogy olyan szettben indulj el otthonról. Ki állna neki ceruzaszoknyában és magassarkúban ugrálókötelezni?

(miért jó az ugrálókötelezés? tudd meg itt: www.ndnsport.com/blog/az_ugrokoteles_edzes_elonyei_58 )

Vegyük figyelembe, hogy milyen edzést szeretnénk belevinni a napunkba és válasszuk ehhez ruhát. Ha munka előtt van 5 percünk, akkor végezzünk plank edzést. Ez nem csak gyors de rendkívül hatékony is. Csupán alkartámaszban kell magunkat tartani néhány percig. Ehhez feltétlenül válasszunk egy erős gumizású, légáteresztő nadrágot.

Ha egy jól szabott nadrágot választasz, akkor munkahelyre is felveheted. (olvass erről itt: http://www.ndnsport.com/athleisure-blog/hogyan-epitsd-be-a-joga-nadragot-a-minden-napi-oltozetedbe-96Az ebédszünetebe pedig beépítheted a következő edzésed. Csupán 10 perccel kell megrövidítened az ebédszüneted. Végezz 1 percig guggolásból felugrást, 1 percig fekvőtámaszt végül 1 percig burpee gyakorlatot. Ezt ismételd meg 2-3-szor, közben tarts 20 másodperc szünetet. Ha minden ebédszünetben elvégzed, nem csak csodás alakod lesz, de jobban is fog menni a munka, hiszen felfrissülsz.
(burpee edzés a képen)

Ha előre eltervezed a napodat, akkor készülhetsz előre az edzésekre. Például a felsőd alá viselj egy jól tartó sportmelltartót. Munka után, ha várnod kell a buszra vagy ismét marad pár lyukas perced, akkor csak le kell kapnod a felsőd és ismét végezheted a gyakorlatokat. Nem kell attól tartanod, hogy ruhád átnedvesedik, hiszen ha jó minőségű termékeink elvezetik a nedvességet és szárazon tartják a bőrt. 

Mivel ti is anyukák vagytok, tudjátok milyen nehéz beépíteni némi edzést a gyereknevelés mellé. Gondoltál már arra, hogy játékosan végezz gyakorlatokat? Iskola után menjetek el a parkba és fogócskázzatok, vagy vond be gyermeked is az edzésekbe. 

Az edzésre mindig lehet időt fordítani, az számít, hogy mi számodra a fontos és milyen célokat szeretnél elérni. Semmi sem lehet akadálya az aktív életvitelnek. Számos alkalmat lehet találni néhány perc gyakorlat elvégzéséhez. 
Szerezz be néhány kényelmes és divatos sportos darabot, hogy inspirációt nyerj a hétköznapokon is.

Kép forrás:

www.sprucedandstyled.com/2017/01/31/athleisure/
www.fashionablefit.nu
www.abeautifulrawr.com
www.womenshealthmag.co.uk
www.femina.in