Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Futókesztyű a hidegebb napokra

A hidegebb napokon sem kell lemondanunk a terepen való edzésről, mindössze megfelelő futóruházatra, és néhány hasznos kiegészítőre lesz szükségünk. A futókesztyű könnyű, kicsi és egyszerű tárgy, mégis sokkal kellemesebbé teheti a szabadtéren való futást. Ha változó időjárási viszonyok között, emelkedőre vagy egy kifejezetten hideg napon futunk, a kesztyű segít a megfelelő szinten tartani a testhőmérsékletünket. Ráadásul, ha nem pályán, hanem terepen, például egy erdőben vagy folyóparton edzünk, a hasznos kis kiegészítő csökkenti a megcsúszás vagy megbotlás miatti elesés okozta sérülések veszélyét is.

Vékonyabb kesztyűk tavaszra és őszre

A vékonyabb anyagból készült futókesztyű a hideg téli napok kivételével bármikor hordható, hiszen szinte nem is érezzük, hogy a kezünkön van, mégis hatékonyan vezeti el az izzadtságot; ha pedig épp nem használjuk, egyszerűen zsebre tehetjük. Egyes darabokon fényvisszaverő csíkok találhatók, hogy a futó a késői órákban, az út mentén haladva is biztonságban érezhesse magát. Ha szeles időben, hegyen vagy vízparton futunk, válasszunk olyan kesztyűt, amely a szél ellen is véd. Ha az átlagosnál kisebb kezünk és vékonyabb csuklónk van, a kesztyű készüljön rugalmas anyagból, és simuljon szorosan a csuklóra; kellemetlen, ha a ruhadarab lecsúszik, és edzés közben folyamatosan vissza kell húzkodnunk a kezünkre.

Extrák

Ha kesztyű tenyér része párnázott, kényelmesebb viseletet biztosít. Egyes kesztyűkön a hüvelyk- és a mutatóujj részén az anyag még puhább és kényelmesebb, így futás közben is egyszerűen használhatjuk a kezünket. Olyan modell is létezik, melynek tenyerén egy kis zseb található a legszükségesebb kellékeknek. Ha a kesztyűt hidegebb és melegebb időben is szeretnénk használni, válasszunk olyan modellt, amely alapjáraton egyujjas, de a tetejét le is húzhatjuk, és betűrhetjük a kézfejen található zsebbe. Egyes esti futáshoz ajánlott modellekhez még egy a kesztyűhöz rögzített, USB-vel tölthető LED-es lámpa is jár. Ha kezdésnek egy egyszerűbb darabot keresel, böngéssz webáruházunk kínálatában!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog