Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Hogy válasszuk ki a megfelelő súlyzót?

Nem kell ahhoz konditerembe járnunk, hogy gondoskodhassunk a rendszeres testedzésről, szervezetünk egészségéről és izmaink kidolgozottságáról. Elég egy jó edzésterv és néhány súlyzó otthonra – azonban nem mindegy, hogy az utóbbiból milyet vásárolunk.

Nőknek kezdőként egy 0,5–2 kg-os súlyzó megfelelő

A súlyos edzéssel izmot építhetünk, és hatékonyan égethetjük a kalóriákat. Azonban, ha a súly túl könnyű, nem lesz meg az edzés várt hatása; ha viszont túl nehéz, akár még sérüléseket is szenvedhetünk. Kezdőknek egy 0,5–2 kg-os súlyzó megfelelő (nők esetén); ha már ezzel minden gyakorlat könnyedén megy, átválthatunk egy nehezebbre. Mivel a férfiak felsőteste általában erősebb, számukra egy 2–7 kg-os súlyzó az ideális, ha régóta nem edzettek már, így jelenleg nincsenek formában.

Figyeljük meg, mennyi ismétlést bírunk

Figyeljünk meg, hányszor tudjuk megismételni az adott gyakorlatot a súlyzóval: ha már 20 vagy még kevesebb ismétlés is kimerít, ne cseréljük le a súlyzót nehezebbre. Ha viszont túl könnyű a gyakorlat, legközelebb próbálkozzunk egy súlyosabbal. Mivel edzés során általában több izomcsoportot is megmozgatunk, és egyes izomcsoportok többet bírnak, mint mások (általánosságban minél nagyobbak, annál többet), különböző tömegű súlyzókra is szükségünk lehet. A bicepsz vagy a tricepsz erősítéséhez kisebb vagy közepes súly is elegendő; a mell- vagy hátizmok átmozgatásához viszont nehezebbet is választhatunk.

A súlyzó jó tapadása elengedhetetlen

Fontos, hogy a súlyzó fogása megfelelő legyen, és ne csússzon ki a kézből egykönnyen, hiszen ez balesetveszélyes lehet. Kínálatunkban többféle Body Sculpture súlyzót talál különböző tömeggel és színekben a 0,5 kg-ostól a 4 kg-osig. A neoprén anyaggal bevont, vasból készült súlyzópárok ideálisak bemelegítéshez, aerobik-, fitnesz- és más tornagyakorlatokhoz, erőnléti edzésekhez, illetve rehabilitációs célokra is. A neoprén anyag jóvoltából a súlyzó tapadása kiváló; és még akkor sem csúszik ki a kézből, ha kicsit megizzadunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog