Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Karpánt futáshoz

A futás remek testedzési forma, hiszen az állóképesség növelése mellett az izmokat is erősíti. Űzhetjük elsődleges sportként, de kiegészítő edzésként is. Vannak, akik szívesen futnak a szabadban és futópadon, télen és nyáron, pályán és a természetben egyaránt. Egy percig sem unatkoznak közben, hiszen kihasználják az időt arra, hogy összeszedjék a gondolataikat, vagy egyszerűen gyönyörködjenek a folyamatosan változó tájban.

A futás monotonitása

Másoknak viszont problémát jelent, hogyan kerekedjenek felül a futás monotonitásán. Sokan pedig elsősorban ezért nem kezdenek el kocogni: nem tudják elképzelni, hogy fél-egy órán keresztül ugyanazt csinálják. Főként akkor tud egyhangúvá válni az edzés, ha nem a természetben, hanem a futópadon végezzük. Hiszen így még a táj változatossága sem enyhít a monotonitáson, illetve a „pálya” is elég egyhangú.

A zenehallgatás élvezetesebbé teszi a futást

Ezért érdemes például zenehallgatással élvezetesebbé tenni a futást. Összeállíthatunk külön lejátszási listát az edzésekre, adott gyorsaságú számokat választva; ezzel megkönnyíthetjük önmagunk számára a tempó tartását. A zenehallgatással azonban az a probléma, hogy futás közben nem tudjuk hova tenni az mp3-lejátszót vagy a telefont. Ha zsebre tesszük, lehúzza a ruhánkat, és fel-e ugrál, illetve kézben tartani sem kényelmes, hiszen ha szabadon szeretnénk használni a karunkat, a kábel ott ugrál a szemünk előtt, illetve egy szélesebb karmozdulattal ki is ránthatjuk a fülünkből a fülhallgatót. Ráadásul, ha megizzad a kezünk, kicsúszhat belőle a készülék, vagy meghibásodhat a nedvességtől.

A karpánt a helyén tartja a telefont

Az ideális megoldás a karpánt használata. A futóknak készült karpánt viselete kényelmes, nem irritálja a bőrt, biztosan illeszkedik a karra, és a készülék sem fog kiesni belőle. A karpánton található fólia védi a telefont az izzadtságtól és az esőtől. Mivel a pánt szíja állítható, egy vékonyabb karra is ugyanolyan jól illeszkedik, mint egy vastagabbra. Ha szeretné élvezetesebbé tenni a futást, válassz egy telefontartó karpántot kínálatunkból!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog