Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Milyen felsőt viseljünk futáshoz?

Akár a mozgás öröme, akár az ideális alak elérése végett megyünk el rendszeresen futni a parkba vagy az edzőterembe, egy idő után igényünk támad arra, hogy mérjük és fokozzuk teljesítményünket. Egy működő stratégia, a kitartás és a tökéletes futócipő mellett azonban mindehhez egy megfelelő futótrikóra is szükségünk lesz. Igaz, az eredményünk elsősorban nem attól függ, mit viselünk kocogás közben; ám a kényelmetlen vagy a bőrt irritáló ruházat hátráltathat, sőt, akár el is veheti a kedvünket a testedzéstől. Az alábbiakban az ideális futótrikó jellemzőit vesszük sorra.

  • Kényelmes

A futótrikó ne szorítson, de ne is legyen túl bő, hiszen a lebegő szélek akadályozhatnak a mozgásban. Szintén lassíthatja a tempónkat, ha a ruhadarab folyton felcsúszik, elmozdul vagy bevág, ezért igazgatni kell.

  • Nem irritálja a bőrt

Fontos, hogy a trikó anyaga ne irritáljon, érzékenyebb bőr esetén se; illetve, hogy elvezesse az izzadtságot, hiszen a párolgó nedvesség után megmaradó só szintén kidörzsölheti a bőrt.

  • Fényvisszaverő

Ha esténként szeretünk futni, saját biztonságunk érdekében olyan felsőt válasszunk, amelyre fényvisszaverő csíkokat varrtak.

  • Praktikus zsebek

Praktikus, ha a felsőn helyet kap egy kis zseb is, ahova a legfontosabb értékeinket, például a lakáskulcsot vagy a pénzünket tehetjük. Ennek hiányában ezek egy cipzáros karpántba is kerülhetnek.

  • Tartós

A tempó tartását segítő karmozgás következményeképp a nem megfelelő minőségű anyagból készült trikó hamar kikophat, az izzadtság elszínezheti, valamint a mosás kifakíthatja, így érdemes beruházni egy tartósabb darabra.

  • Divatos

Bár nem a divat a legfontosabb szempont, sokkal szívesebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk és elmenjünk futni, ha olyan futópólót viselhetünk, amelyik jól áll, divatos, illik hozzánk, valamint passzol futófelszerelésünk többi darabjához is. Az ideális „futótárs” kiválasztásához böngészd át Te is kínálatunk :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog