Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Mit viseljünk jógaórán vagy pilatesen?

A jóga amellett, hogy remek testedzési forma, pihentet, kikapcsol, és segít száműzni a fejünkből a zavaró gondolatokat. Azonban ahhoz, hogy teljes mértékben átadhassuk magunkat a gyakorlatoknak, megfelelő ruházatot kell viselnünk, amelyben jól érezzük magunkat, nem kényelmetlen, és nem is izzadunk benne a kelleténél jobban. Az alábbiakban segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik nem tudják, milyen felsőt és nadrágot szerezzenek be jógaórára.

 Testhezálló felső

A felső legyen testhezálló és rugalmas anyagú, hogy ne akadályozzon a mozgásban, illetve a helyén maradjon a bonyolult pózok felvétele közben; de természetesen ne viseljünk túl szoros öltözetet vagy olyat se, amit folyton igazgatni kell, mert elcsúszik. Mivel egyes pozícióknál a felső felcsúszhat, olyat válasszunk, amely alul is jól tapad, illetve vegyünk alá trikót.

 Ujjatlan top

A legtöbb jógapozíció intenzív karmozdulatokat igényel, így olyan felsőt válasszunk, amelyben szabadon mozoghatnak a végtagjaink. Mivel a ruhaujj csak akadályozna, egy atléta fazonú vagy spagettipántos top ideális választás.

 

Légáteresztő anyag

A felső anyaga legyen jól szellőző, illetve vezesse el az izzadtságot, hogy ne legyünk csurom vizesek a jógaóra végére.

Dekoltázs

A felső ne legyen túlságosan dekoltált, hiszen, ha az egyik gyakorlat közben el kell fordítanunk a törzsünket, könnyen olyasmit mutathatunk, amit nem szeretnénk.

Sportmelltartó

A top alatt viseljünk sportmelltartót; ez szintén legyen kényelmes és légáteresztő, illetve vezesse el az izzadtságot. Főként Bikram jógán lesz rá szükségünk, hiszen ez a típusú testedzés fokozott izzadással járhat.

Nadrág

A nadrág szintén legyen testhezálló, rugalmas és légáteresztő anyagú; akár a futó- vagy biciklisnadrágukat is felvehetjük az edzésre. Ha egy aktívabb jógatípust választottunk, a nadrág legyen ¾-es, ha pedig egy kevés aktívat, akár hosszú.

Próba

Mielőtt bepakolnánk a kiválasztott ruhát a sporttáskába, próbáljuk fel otthon, és mozogjunk egy kicsit benne, hogy még időben kiderüljön, ha nem elég kényelmes.

 

Ha a fentiek alapján úgy ítéled, nincs megfelelő ruhád jógaórára vagy pilatesre, válassz egy trikót vagy nadrágot széles kínálatunkból!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog