Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

Stopperóra futáshoz

A futók egyik legfontosabb eszköze a futócipő és a megfelelő ruházat mellett a stopperóra. Ha nemcsak a mozgás öröméért, a szép tájak látványáért vagy a friss levegő miatt futunk, hanem teljesítményünk fokozására is figyelmet szeretnénk fordítani, érdemes beszereznünk egyet. Mindegy, hogy négy és fél vagy hat perc alatt futunk egy kilométert; a segítségével egyszerűbben tarthatjuk az egyenletes tempót, és könnyedén számon tarthatjuk a fejlődésünket.

A stopperóra funkciói

A régi analóg stoppereket mára digitálisak váltották le, amelyek lényegesen többet is tudnak „kőkorszaki” társaiknál. A stopperóra egyik leghasznosabb funkciója, hogy képes tárolni az eredményeket. Ha edzünk, vagy versenyen veszünk részt, fontos, hogy tudjuk, mennyi idő alatt tettünk meg egy-egy kilométert, hogy belehúzhassunk, ha le vagyunk maradva, vagy épp lassíthassunk, ha túl erős volt a kezdés, és nem szeretnénk már a felénél teljesen kidőlni.

Mentsük el és hasonlítsuk össze a részidőket

Az óra segítségével az interval edzések vagy a hosszabb futások során részidőket is mérhetünk. A következő kilométerhez érve, új kört kezdve az előző eredményt az óra eltárolja. Ha végeztünk a távval, megnézhetjük az eredményeket, illetve el is menthetjük őket; de egyes okosóráknál a számítógépre is feltölthetjük azokat.

Vízálló modellt válasszunk

Olyan órát válasszunk, amely több résztávot is rögzíteni tud; és ha minden évszakban futunk, lehetőleg legyen vízálló. Bizonyosodjunk meg óra, hogy a kijelző különböző időjárási viszonyok esetén is jól látható, és nem veszítünk több másodpercet azzal, hogy megpróbáljuk kisilabizálni a számokat. A különböző árkategóriájú stopperórák közt böngészve olyat keressünk, amely minden funkcióval rendelkezik, amire szükségünk van; a többiért azonban feleslegesen ne adjunk ki pénzt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog