Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.
Menü

VEKOP PÁLYÁZAT

 

                                                                                                                            

 

Az NDN SPORT KFT-. textil- és varrodai üzletágának fejlesztése és az NDN SPORT magyar márka népszerűsítése

A projekt a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül a Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásával valósul meg.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00118
A projekt összköltsége: 35.395.000,- Ft
Ebből vissza nem térítendő állami támogatás: 24.776.500,-Ft
Támogatás intenzitása: 70 %
A megvalósítás időtartama:2021.05.05-2022.06.30.
Projektvezető: Baranyi Márta ügyvezető

A támogatás célja, hogy a hazai divat és dizájnipar fejlődni képes és fejlődni akaró vállalkozásai olyan beruházásokat tudjanak végrehajtani, amelyek mellett az ágazat szereplői képesek lehetnek középtávon megerősödni, annak érdekében, hogy a kiélezett és erőforrásigényes nemzetközi versenyben is profitábilisan, fejlődőképesen tudjanak működni, növelni tudják exportjukat és a nemzetközi digitális jelenlétük és ismertségük is növekedjen.

A projekt célkitűzései: egyrészről a termelékenység hatékonyság és versenyképesség növelése volt, másrészről pedig a saját márka ismertségének növelése a hazai és a külföldi piacon. A versenyképesség fejlesztésének keretében többek között az alábbi eszközök kerültek beszerzésre: nagy méretű szabászati asztal, ipari automata szálelvágós interlockok, , 5 szálas interlock, ipari automata flatlock, nagyteljesítményű hőprések valamint a kész termékek vasalásához egy nagy teljesítményű, új ipari gőzvasaló állomás elszívó állvánnyal.   modellezési és méretezési folyamatok megkönnyítésére CAD gyártáselőkészítő szoftvert vásároltunk valamint  Algotex CHX18 2hp fejes plottert a szabásminták nyomtatásához. Az eszközbeszerzés mellet a pályázat lehetőséget adott nemzetközi kiállításon  való részvételre .

A projekt eredményei: a fejlesztések első közvetlen hatása az volt, hogy a munkakörülmények jelentős átalakításával kollégáink komfortérzete és hangulata is sokat javult. Ezt nagyon fontos eredménynek tartjuk, mert a megfeszített munkatempó mellett így elejét tudjuk venni a kiégésnek és az elvándorlásnak. Ezen felül, a megnövekedett hatékonyságnak köszönhetően bővíthettük munkatársaink létszámát is, olyan jelentkezőkkel, akinek nem állt rendelkezésére a kellő szakmai tapasztalat, de nálunk lehetőségük nyílt beletanulni a szakmába, illetve olyan kollégákkal is, akik régen feladták korábbi varrónői szakmájukat a méltatlan munkakörülmények és az alacsony bérek miatt. A korszerűsített ingatlan egyik részében 4 új varrodai munkaállomás került kialakításra, míg másik részében egy korszerű szabászműhely.  

Az új  fejlesztett háttérnek köszönhetően   első visszajelzései már most, pár hónap után megmutatkoznak az NDN SPORT márka értékesítési mutatóinak növekedésében, illetve abban, hogy az import és a hazai gyártású termékek eladásának, keresletének mérlege átbillent saját márkánk javára. A hatékonyságunk és munkatársaink létszámának növelésével együtt ez a legyártott darabszámunk növekedésében nyilvánult meg. . A nemzetközi  kiállításon való részvétellel  támogattuk meg a külföldi piacra jutásunkat, így már rövid távon is bővíteni tudtuk külföldi partnereink, viszonteladóink számát.